Културист на крачка от смъртта, заради стероиди

Вицесветовен шампион по културизъм се разминал за малко с най-лошото

by iva nikolova
2 889 views

Крум Томчев, известният спортист от Гоце Делчев скоро покори върховете на световния културизъм и се записа завинаги в историята, ставайки 2-ри на състезанието по натурален такъв.

Състезанието се проведе във Валенсия, Испания, а българинът след усилена подготовка от няколко месеца успя да вземе престижния сребърен медал.

Дотук всичко е добре, но зад този успех и състезаване в натуралния бодибилдинг се крие сериозен обрат в живота му.

 

Томчев смята това за призвание и се занимава от 25 години с този спорт. В началото, като голяма част от трениращите и той прибягва до стероиди за по-бърз и силен ефект. Това едва не отнема живота му. След тежко натравяне и предупреждение от лекарите продължава същия спорт, но се преориентира към натуралното трениране.

 

Заставайки пред медиите и споделяйки това от личния си живот той се надява младите културисти да имат предвид, че може да рискуват живота си, приемайки стероиди.

 

Бърза проверка показва, че интернет продължава да е залят от множество анонимни електронни магазини, които предлагат всякакъв вид добавки – за мускулна маса, за отслабване, добавки за укрепване на организма и други подобни.

За съжаление някои от тях са доказано вредни и има становище от БАБХ, което забранява продажбата им, но заниженият контрол позволява развитие на такъв тип търговия и не рядко подрастващи.

Подобно разследване имаше от известен български ютюбър, който изобличи известен треньор по фитнес, че продава вредни и забранени добавки.

 

Източник: БТВ

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 57 − 55 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.