Прокуратурата разпространи записите с разговорите между Васил Божков и Найденови

https://crimes.bg/kriminalno/prokuraturata-razprostrani-zapisite-s-razgovorite-mezhdu-vasil-bozhkov-i-naydenovi/38508 Crimes.bg
Прокуратурата разпространи записите с разговорите между Васил Божков и Найденови

Прокуратурата разпространи четири записа на разговорите, които Васил Божков е провел с братята Цветомир и Боян Найденов от хазартната фирма "Ефбет". От записите става ясно, че хазартният бос е предупредил конкурентите си Найденови, че ги очаква тежка участ, ако не се вразумят.

 

Първоначално двамата братя обявиха, че съществуват такива записи. След това те подадоха сигнал в Специализиираната прокуратура.

 

От казаното от Васил Божков по време на тези разговори, става ясно, че той е управлявал контрол и върху медиите. В разговор с бащата на братя Найденови той заявява, че ще спре изливането на помията.

 

От прокуратурата обявиха, че обявените записи са били обект на изследване на компютърно-техническа експертиза, която е назначена по делото. В съобщението на наказателния орган се казва още, че институцията разбира българските граждани и уважава правото им да бъдат информирани по въпроси, които за тях представляват законен интерес, пише БЛИЦ.

 

Все още не е ясно дали Васил Божков ще бъде предаден на българските власти. Според експерти, властите в ОАЕ имат право да откажат връщането му у нас, в случай, че той има арабско гражданство. 

 

Васил Божков напусна България часове след започване на спецакцията срещу него. Тогава той заяви, че за него вече не е безопасно да остане в родината. 

Какво точно е казал Васил Божков във въпросните разговори може да научите от ТУК .

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.