Кирил Добрев с унищожителен коментар за двойката Корнелия Нинова-Калоян Методиев

Посочи, че двамата са имали за цел да векуват, управлявайки ведомствената комисия за износ на оръжие

by iva nikolova
13 161 views

Кирил Добрев направи унищожителен коментар за двойката Корнелия Нинова-Калоян Методиев в ефира на bTV.

„БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно управление, което върна България десетки години назад. През това управление бяха изгонени дипломати, беше спрян договорът с „Газпром“, България натрупа милиарди дългове. И това ще се отрази много зле на БСП“, подчерта Добрев.

Той не скри, че според него България е била „използвана като опитно зайче – да се види как ще реагира на ситуацията с „Газпром“.
Като основна причина за разрива между Корнелия Нинова и Румен Радев, той посочи единствено личностни отношения и допълни, че в този скандал е замесен и Калоян Методиев.

БСП и Румен Радев спечелиха с общ резултат – близо милион гласа. Но 4 години след първия му избор той има също 1 млн. гласа, а БСП – с 800 000 по-малко“, коментира Добрев.
Той заяви, че двойката Нинова-Методиев са имали за цел да векуват, управлявайки ведомствената комисия за износ на оръжие.

„Щом има чакащи договори и такива, които „бързат“, има нещо вътре. Надявам се прокуратурата да разбере дали са имали интереси. Но когато си управлявал една партия и твоят електорат е 99% проруски настроен и ти да продаваш оръжие, с което се убиват руски войници, как ще излезеш пред своя електорат и какво ще му обясниш“, запита Добрев.

Той подчерта, че въпреки Нинова и Методиев да не са носили сандъците с патроните, са били наясно с факта, че самолетите с оръжието са кацали на полско-украинската граница и са били разтоварвани в Украйна.

Според него след изборите има „само едно раздаване на карти – проатлантическо настроено управление или управление, което няма да бъде такова“.
Категоричен е, че БСП няма да е сред лидиращите партии на управлението, което би имало успех, ако ГЕРБ и ПП намерят общ език.
„Нинова участваше в едно управление, в което на 13 април спряха договора с „Газпром“, а днес призовава да се върнем към „Газпром“, припомни той.

Запитан дали служебният кабинет ще направи разследване на предишната власт от коалиционното правителство, той отговори: „Не вярвам да се стигне до тука и не виждам реваншистко настроение. Напротив – служебният кабинет търси голяма приемственост. Това, което се търси, е спокойствие и провеждане на честни избори“.

В заключение Добрев се опита ва да направи евентуалната конфигурация в следващия кабинет: „Имаме един безспорен фаворит в лицето на ГЕРБ. За мен „Възраждане“ ще набере много сериозна сила – заради отношението на БСП и ДПС.
Твърде вероятно е „Възраждане“ да е втора или трета политическа сила. БСП ще е на последно място. ДБ според мен няма да влезе“.
Източник: pik.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 5 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.