Калин Георгиев за Божков: Не е добре в ареста, ама и да те търси Интерпол не е добре!

by npetrov
5 029 views

Трябва да са налице достатъчно доказателства, за да се задържи някой.
Това важи за всички хора независимо какви са те – богати или бедни. Не трябва да бъркаме кючека с менуета. Така отговори бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ на въпрос защо е допуснато Васил Божков да избяга от страната.
Припомняме ви, че скандалният бизнесмен избяга в Дубай в началото на 2020 година. Това се случи след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмели да направи Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. Заедно с Божков в Дубай е и Георги Попов.
Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това бизнесменът е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.
„Не е хубаво да те търси Интерпол. И в ареста не е добре, но и другото не е добре“, заяви той.
Георгиев коментира скандалните катаджии, които показват луксозен начин на живот.

Според него едни 10% сега от МВР свалят нивото на останалите десетки хиляди служители на вътрешното ведомство.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 5 = 2

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.