Какво ще се случи с цената на биткойна?

by npetrov
4 494 views

Цената на биткойна бележи пореден пик
 
Биткойнът достигна нов връх. Във вторник цената на най-популярната криптовалута надхвърли 10 000 долара.
 
Bitstamp отчете ръст на цената на биткойна до 10 129 долара.
 
Временно цената на най-известната криптовалута достигна най-високото си ниво от февруари насам – 10 378 долара. През нощта стойността отново беляза промяна и бе малко под 10 000 долара.
 
Анализаторът Тимо Емдън от Emden Reserarch коментира, че много инвеститори са очаквали по-голям спад в цените след т. нар. „halving“, пише Инвестор.бг , цитирайки DPA.
 
Част от инвеститорите са принудени да започнат да купуват. В средата на месец май бе последното „разделяне“ на биткойна.
 
То се извършва на всеки 210 000 блока. Произвеждането на нови биткойни става по-трудно. От друга страна, размерът на наградата за миньорите намалява с 1/2 при този процес.
 
Обикновено след това се наблюдава повишаване на цената на биткойна. Но това зависи от съотношението между предлагането и търсенето, заяви Бисер Варчев, който е водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.
 
Анализаторът Тимо Емдън е на мнение, че протестите срещу расизма в САЩ е възможно да накарат американските инвеститори да отправят поглед към криптовалутите.
 
Влияние върху това ще окаже и настоящата ситуация отвъд Океана. Наскоро Доналд Тръмп заплаши с военни действия. Седма поредна нощ продължават и протестите в някои щати. Всичко това ще затрудни възстановяването на американската икономика след коронакризата.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 55 − 53 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.