Как близка на Делян Добрев бе назначена на апетитен пост от регионалния министър Иван Шишков?

Партийните чистки и новоназначения нямат край

by iva nikolova
5 457 views

С апетитен пост се уреди арх. Деляна Панайотова, която е част от прословутия приятелско-роднински кръг на депутата от ГЕРБ – Делян Добрев.

Именно тя е новият временен шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол. Според експерти от бранша така и не са посочени мотиви за изненадващото решение на регионалния министър Иван Шишков.

При все, че Панайотова винаги е минавала за близка на Делян Добрев, тя винаги е отричала тази информация и категорично отхвърля твърдението, че има връзка с партията. Очевидно обаче твърденията й са поредния опит за заблуда на обществото, предвид факта, че баща й Антон Иванов е строителен предприемач и дълги години шеф на групата съветници от ГЕРБ в Хасково. Дори е бил кандидат за кмет на града от ГЕРБ.

През 2015 година арх. Деляна Панайотова, която дотогава се подвизава в „Архитектура и градоустройство“ в столичното кметство, изненадващо бива назначена за главен архитект на Хасково, при това без какъвто и да било конкурс.

По същото това време започва и санирането на панелните блокове по националната програма. Въпреки това Панайотова и баща й, който, както стана ясно е строителен предприемач, продължават да твърдят, че не са в конфликт на интереси. Те дори твърдят, че компанията на Иванов вече не работела в Хасково.

Малко по-късно, когато излиза на светло кръгът на протежетата на Делян Добрев, завладял хасковското кметство, Панайотова и баща й са посочени като участници в него. Вероятно си спомняте, че бившият енергиен министър бе назначил роднини, приятели и бивши съученици на възлови позиции в общината.

Арх. Деляна Панайотова е от съучениците на видния гербаджия. Именно заради тези връзкарски назначения, Добрев бе принуден да напусне парламента и всички заемани от него постове по това време. Самият той тогава заяви, че се чувства „смъртоносно ранен“.

Градоначалникът на Хасково – Добри Беливанов, който е на нож с кръга на Добрев, моментално уволнява Панайотова. Като мотив изтъква „забавени преписки и неизпълрнение на служебни задължения“. Съдът обаче я възстановява на работа, а градоначалникът отново я маха и това се повтаря цели три пъти.
В крайна сметка ВАС отменя дисциплинарното й уволнение. Панайотова обаче не се връща на работното си място, а става главен архитект на община Черноочене.

Миналата година печели конкурса за началник на РДНСК в Хасково. Сега изненадващо бива назначена от регионалния министър Иван Шишков за шеф на ДНСК. При това така и не става ясно защо е отстранена предишната шефка – инж. Лиляна Петрова, която заема този пост от края на миналата година.

Припомняме, че предшественикът й арх. Влади Калинов пък бе отстранен от бившия регионален министър Гроздан Караджов.
Източник: Уикенд

Вижте още

1 коментар

용인 선수알바 август 14, 2022 - 9:44 pm

You are so awesome! I do not believe I’ve truly read a single thing like that before.
So great to find someone with genuine thoughts on this issue.
Really.. thanks for starting this up. This site is
something that’s needed on the web, someone with a little originality!

Reply

Оставете коментар

Captcha − 2 = 5

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.