Извънредно: Престрелка и убит полицай до Елхово

Неизвестни започнали престрелка с граничния патрул, при която е загинал полицаят

by iva nikolova
6 848 views

Трагедията се разиграла снощи около малко след 20:30 часа, като граничен патрул съставен от служител на МВР и на МО са попаднали под престрелка в района на село Голям Дервент. В резултат на изстрелите е загинал полицаят, който е прострелян в главата. Предполага се, че е починал още при първия изстрел.

Патрулът се е движил в района на границата с автомобил, когато се натъкнали на срязана част от оградата. Спрели, за да извършат оглед, при който полицаят насочил фенера към срязаната част на оградата и последвал моментален изстрел в главата му. Военният е успял да се прикрие след изстрелите.

Повикано е подкрепление в района, като той е отцепен и претърсен. Не са открити външни хора и мигранти в него.

Предполага се, че стрелецът или стрелците са се оттеглили и укрили в Турция. В момента продължават да текат огледи и следствени действия. Информирани са властите в Турция.

Впоследствие стана ясно, че загнилият полицай е 35-годишният сержант Петър Бъчваров. Колегите му го смятат за един от най-опитните служители на МВР в района. Той се ползвал с голямо уважение и доверие от колегите си, а на служба в министерството е постъпил през 2013-та година.

Източник: nova.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 8 + 2 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.