Извънредно: Изчезна 8-годишният Сашко от Перник

Цял Перник е на крак в издирването на детето, включиха се и доброволци

by iva nikolova
17 548 views

8-годишният Александър от Перник е в неизвестност след, като баща му го изпуснал от поглед за секунди. Детето страда от аутизъм и това допълнително създава притеснения за неговото състояние и възможност да потърси помощ.
Тъжната новина взриви социалните мрежи и буквално хиляди доброволци се втурнаха да търсят детето. Властите призовават всеки, който разполага с информация за детето да се свърже с тях.
Зам.-главният прокурор Сарафов заяви, че се работи по версия за отвличане, която съвсем не е за подценяване.
В същото в време от последните минути свидетелка сподели, че е забелязала Сашко да се движи сам в посока от квартал Твърди ливади към квартал Рудничар. Тя веднага тръгнала след детето в опит да помогне, но то избягало. Малко след това се появи информация от друга свидетелка, която сподели, че е забелязала детето в района на голям хипермаркет.
Твърди се, че полицията е уведомена за твърденията на свидетелките, но към момента няма официално потвърждение. Ако информацията е вярна, то това дава огромна надежда, че детето е живо и здраво и не е отвлечено, каквито опасния имаше висш прокурор.
Софийска община също помага в случая, като са изпратили четири екипа от аварийната им дирекция да помагат в издирването.
Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 89 − 87 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.