Извънредно: Двама полицаи ранени при гонка и стрелба в Бургас

Произшествието се е случило снощи около 19:00 часа

by iva nikolova
14 231 views

Вчера вечерта полицейски служители подали стоп-сигнал на автомобил Мерцедес около КПП Пода. Водачът не се подчинил, а ускорил автомобила в посока Бургас, при което е бил последван от служителите на гранична полиция. След сигнала в гонката се включили допълнителни полицейски сили, част от които предприели заградителни действия.

Автомобилът с висока скорост се насочил към Върли бряг, включително по черни пътища. В местността той блъска два полицейски автомобила, които са преградили пътя, като това ранява един полицай в ръката.

При преминаването на блокадата от преследвания автомобил са произведени и изстрели, при което е ранен втори полицейски служител.

И двамата са прегледани в УМБАЛ Бургас, като простреляният е оставен за лечение, а другият полицай е освободен за домашно лечение.

 

Преследваният автомобил е спрян малко преди Средец, като са задържани шофьорът и пътникът – 29-годишен криминално проявен и 41-годишен.

Направени са тестове за алкохол и наркотици, като алкохолната проба е отрицателна, а наркотестът е положителен и на двамата.

И двамата са арестувани за срок до 24 часа, като най-вероятно прокуратурата ще поиска арест за 72.

По случая тече разследване и предстои да бъдат назначени множество експертизи, претърсен е автомобилът на бегълците и се очаква допълнителна информация от ОДМВР Бургас и прокуратурата.

 

Източник: nova.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 3 + 7 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.