Извънредна ситуация на АМ Тракия: Джип с мигранти изгоря, като факла

По информацията към момента вътре е имало 10 мигранти

by iva nikolova
20 544 views

Извънредна ситуация се разиграла в последните минути на АМ Тракия в посока София между Пазарджик и Пловдив. Джип, превозващ нелегални мигранти е пламнал в движение и е изгорял напълно. В него са пътували все още неизвестен шофьор, както и около 10 мигранти с неизвестен произход. Те били видимо уплашено от инцидента, а шофьорът е успял да избяга.

Също днес от столичната полиция информираха, че са реализирали 2 спецакции, като общо при двете са задържали 37 мигранти с нелегален статут. Първата заловена група е от 31 мъже, като заловените твърдят, че са сирийци. Арестуването на останалите 6-ма се е случило в района на централна гара София. 5 от тях също твърдят, че са от Сирия, а другият човек – от Мароко.

Към момента текат процесуални действия, а след тях заловените ще бъдат настанени в някой от центровете за бежанци в страната.

Припомняме, че от правителството потвърдиха за засиления мигрантски натиск след трагичния случай на убитите полицаи при катастрофата с автобуса в Бургас. Тогава вътрешният министър заяви, че на държавата е „обявена война“ и ще вземат всички мерки, за да отговорят на заплахите. Също така заявиха, че ще включат и армията в помощ на полицията при опазването на границата.

Източник: dir.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 18 − = 16

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.