Изплува страшен детайл за смъртта на Хлебарката

Тленните му останки бяха извадени снощи към 21 ч.

by iva nikolova
12 733 views

Както вече стана ясно Светлин Димитров – Хлебарката бе открит мъртъв във Врачанския Балкан, след като пропадна в дълбока пропаст.

Инцидентът се случи вчера, а операцията по издирването му продължи часове.

От думите на ръководителя на ПСС – отряд Враца – Станой Арабаджиев стана ясно, че на пръв поглед мястото не представлява нищо опасно. Той предположи, че вероятно именно това е подлъгало Хлебарката и качвайки се от горната страна се е подхлъзнал на шумата по земята. Мъжът е направил опит да се задържи на едно клонче, но пропаднал.

В ефира на bTV, Арабаджиев разкри, че Хлебарката не е имал никакви шансове за оцеляване. С цел да предпази други туристи от такъв трагичен завършек, той уточни, че целият район е много опасен. Освен множеството естествени пещери, той е осеян и с минни шахти, които не са обезопасени.

Тленните останки на Хлебарката били извадени към 21 ч. от спасителите от специализирания отряд по планинско спасяване. Сигналът за пропадането на 38-годишния врачанин в „Невестина пропаст“ е подаден към 14 ч.

Странното в целия случай е, че след като приятелите на Хлебарката показали на спасителите къде е паднал той, веднага избягали.
От МВР разкриват, че Хлебарката и негов приятел се разхождали в района, когато той опитал да освети дупката с фенерче, за да види колко е дълбока. Именно тогава се е случило фаталното подхлъзване.
Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 4 + 2 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.