Изненада: Обявиха Дмитрий Медведев за издирване

Бившият президент на Руската федерация е обявен за издирване от украинските власти

by iva nikolova
31 779 views

Украинската служба за сигурност обяви бившия президент на Русия, и настоящ зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Информацията бе разпространена от украинските медии.

Данни за това се появиха и в сайта на украинското вътрешно министерство, където е има списък с издирваните лица. Медведев е издирван по чл. 110, който се отнася за посегателство срещу териториалната цялост на Украйна.

Малко преди това бившият руски президент нарече управляващите в Киев терористи и сподели, че трябва да бъдат наказани за атаката на Кримския мост. Малко след това изказване множество украински градове бяха подложени на ракетен обстрел, а малко след това Дмитрий Медведев сподели, че това е само началото на отговора.

След обстрелите от украинското правителство въведоха ограничения на използването на електрическа енергия, бяха изключени асансьори, частично улично осветление, като призовават жителите на Украйна да не използват бойлери, печки, перални, отоплителни уреди и други. Това е вследствие на засегната критична енергийна инфраструктура.

В Лвов не се движат трамваите и тролейбусите, а същи и светофарите не работят, като движението се регулира от регулировчици.

Към момента Русия и Украйна се обвиняват взаимно за взривения мост над Кримския пролив.

Източник: dir.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 45 = 50

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.