Изненада: Ето защо няма да накажат полицаите, хванати с дрога

Положителни излезли тестовете на няколко служителя в бургаската дирекция

by iva nikolova
11 984 views

След нашумелите в медиите случаи на заловени и дрогирани полицаи, както и на редови граждани и шофьори, бе повдигнат въпросът за масово тестване на служителите на реда.

Ръководството на МВР прие идеята и вече я прилага, като подлага на изненадващи тестове полицаите без предварително предупреждение. Такива проби са проведени и в бургаската дирекция, като тестовете са реагирали положително при 5 – 6 полицая.

Синдикалната федерация на МВР (СФСМВР) се обяви против начина, по който се  провежда мероприятието и постави под въпрос надеждността на използваните тестове. Те също така обвиниха ръководството на министерството, че по този начин създават хаос, а също така и липсва законово основание за подлагане на МВР служителите на такова унизително действие.

Именно на неточност и свръхчувствителност отдават положителните резултати, предполага се, че те са засекли лекарствата, които приемат полицаите. От федерацията са изпратили официално питане до ръководството на МВР какво ще правят с „уличените“ служители.

Основно използваните от полицията тестове за употреба на дрога са Драгчек 3000 и Драгчек 5000, които работят със слюнка и отчитат 6 вида наркотични вещества.

Остава въпросът щом тестовете са неточни и не са подходящи да се тестват полицаите с тях, защо се използват за гражданите.

Източник: blitz.bg

 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 47 − = 38

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.