Изненада: Ето кой се оказа шофьорът на джипа-факла с мигранти

Полицията успя да го залови на територията на Хасково и го прехвърлиха в РПУ-Пазарджик

by iva nikolova
7 169 views

МВР успя да издири и залови шофьорът-беглец управлявал изгорелия до основи джип на магистралата пълен с мигранти. Съвместните действия на Криминална полиция Пазарджик и Областна дирекция МВР Хасково са установили и локализирали беглеца и той е заловен.

Инцидентът се случи на 30-ти август малко преди 17:00 часа, когато на спешния телефон е получена информация за горящ автомобил на магистралата малко след Пловдив в посока София. Към мястото са изпратени моментално спешни екипи, които установили, че в горящия джип са превозвани 10 нелегални мигранта. Те се оказва, че са със сирийски произход и всички са без документи.

Шофьорът не е открит в района на инцидента, той е успял да избяга и да се укрие. Започнало е издирването му веднага, като полицаите поискали помощ и от колегите си от съседните области.

След общата им работа и обработена значителна по количеството информация, беглецът е установен и задържан. Изненадата е, че той се оказва едва 22-годишен от Свиленград. Незабавно е задържан за 24 часа, като прокуратурата най-вероятно ще внесе искане в съда за постоянен арест на обвиняемия.

Случаят стана един от емблематичните след катастрофата на автобуса в Бургас и обявената от държавата война на нелегалните нашественици.

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 34 − 33 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.