Иван Гешев: За мен е изненада, че някои се изненадват от това!

Сътрудничеството в европейските институции е основополагащо за стабилността

by iva nikolova
5 243 views

При изказването си на заседанието на Комисията по превенция и противодействие на корупцията главният прокурор Иван Гешев акцентира върху няколко неща.


Повече от година и половина българската прокуратура е в постоянен контакт по различни въпроси, включително и по въпроса от днес, с Групата по наблюдение в Комисията ЛИБЕ в Европейския парламент по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и основните права.

Не става въпрос за инцидентна кореспонденция и взаимодействие, а за лични срещи в България и Европейския парламент, за изискана или изпращана писмена информация по много въпроси. Комуникацията с Европейския парламент е доста интензивна и дълга. За мен е изненада, че някои се изненадват от това.

Прочетох някъде, че българското общество не е информирано по такива казуси. Информацията е предоставена при стриктно спазване на закона и на определени принципи (чл.198 от НПК, Конституцията, на презумпцията за невиновност) и интересите на разследването.

Сътрудничеството в европейските институции е основополагащо за стабилността, за демокрацията, правовата държава.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 24 − 22 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.