Иван Гешев след удара с 200 км./ч.: Затова прокуратурата иска отнемане на коли от пияни и дрогирани

Това вече е огромен социален проблем и държавата е в дълг на българските граждани

by iva nikolova
31 779 views

Изданието „24 часа“ е потърсило за коментар главния прокурор Иван Гешев, който преди дни на семинар говори за исканите от държавното обвинение промени в законодателството.

Ето и коментара му:
Съболезнования на близките на поредните загинали и пострадали от водещата се война по българските пътища. Това вече е огромен социален проблем и държавата е в дълг на българските граждани.

Отдавна Прокуратурата на РБ внесе предложения за законодателни промени включително и отнемане на МПС на пияни и дрогирани шофьори.

Знаем че тази тема се повдига само при някое тежко ПТП, но се надявам, че най после държавата ще изработи цялостна стратегия за решаване на този проблем. Защото утре може да пострада близък на всеки един от нас. Сигурен съм, че колегите ще си свършат работата в конкретния случай, но по-важно е взаимодействието на институциите, за да не продължава тревожната тенденция да сме първенци в ЕС по такива инциденти.
Източник: 24chasa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 3

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.