Искат помощ от Киро Японеца за „Орландовци“

by npetrov
8 667 views

От ромския бос се очаква да тушира напрежението сред циганите

Източник:

2015-06-17 15:58:00

Крими

0
Прочетено: 195552
Кратка връзка

Депутатите от управляващото мнозинство са направили опит да се свържат с циганския лидер Кирил Киров-Японеца, за да помогне в овладяването на конфликта в „Орландовци“, научи BIG5.BG от източници, близки до боса. 
 
Киров, който е сред най-известните лидери на циганската общност в София. Според политиците, влиянието му сред ромското население във „Факултета“, „Орландовци“ и „Филиповци“ ще може да повлияе за туширане на напрежението поне от едната страна на конфликта.
 
По наша информация във връзка с Японеца са влезнали депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, които са най-заинтересовани от бързо потушаване на конфликта и успокояване на ситуацията в София. В плановете на двете партниращи си в управлението партии влиза спечелване на огромно мнозинство в бъдещия столичен общински съвет след местните избори през октомври, като те могат да бъдат осуетени при ескалиране на сблъсъците между цигани и българи.  

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 14 − = 11

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.