Инвестицията в злато и инфлация: Вижте какво е мнението на специалиста

by npetrov
4 708 views

Златото е желан инвестиционен инструмент, особено през последните месеци
 
На фона на коронакризата и очакваната инфлация, златото като инвестиционен инструмент, става все по-привлекателна опция през последните месеци. Но дали то може наистина да ни предпази от инфлацията? На този важен въпрос отговарят експертите.
 
Според Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг, цената на ценния метал ще продължи да расте.
 
Тя ще повишава и когато парите се обезценяват поради ограничения добив или растящото търсене на злато за инвестиции и бижута, счита експертът.
 
Той е убеден, че влиянието на тази комбинация от фактори ще става все по-осезаемо през следващата година. В световен мащаб инвеститорите ще продължат да гледат на златото като на основен актив и средство защита от инфлация.
 
Цачев е убеден, че този метал има бъдеще като инвестиционен инструмент. Той припомня, че хиляди години именно златото е било пари, а преди няколко десетилетия то е останало единствено като паричен актив в балансите на централните банки. По-късни някои от тях се отказаха от златните си резерви, припомня експертът.
 
Той допълва, че към днешна дата приложението на златото не се е променило много.
 
Инвестиционният консултант споделя, че през последната година се наблюдава значително обезценяване на парите спрямо златото.
 
„Цената на златото се покачва заедно с икономическите рискове, страховете от инфлация и парите, създавани от централните банки. Заради историята си то е харесвано от някои хора. А други не го харесват заради настоящето развитие на глобалната икономика – дефицити, дългове и печатане на пари“, допълва Цачев, цитиран от investor.bg.
Неговият съвет е да се инвестира в финансови инструменти върху златото, а не в кюлчета.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 13 − = 11

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.