Инцидент с луксозна яхта взе жертва

По случая се води разследване

by iva nikolova
11 877 views

Инцидент с луксозна яхта, случил се край известен курорт, взе жертва.

Въпросната яхта се е разбила в скалите край Сардиния в опит да избегне друг плавателен съд, преминавал наблизо.

В резултат на инцидента шестима души са пострадали, а един е изгубил живота си, съобщава изданието Daily Mail.
Инцидентът с луксозна яхта, отнел човешки живот се е случил в последния ден от месец юли в близост до бреговете на известния италиански остров Сардиния, до курорта Порто Черво.

Сблъсъкът на луксозната яхта със скалите е станал към 20.40 ч. местно време. В съобщението за трагичния инцидент се отбелязва, че на яхтата са пътували седмина туристи, които били на екскурзия. Плавателният съд е открит на скалите. Негов капитан е бил 63-годишен британец.

Намиращите се в близост до мястото на инцидента кораби, са предупредили бреговата охрана за случилото се.
Един от тежко ранените бил изпратен по спешност с яхта, която да го откара до брега, но за съжаление издъхнал по пътя в резултат на тежките наранявания, получени при сблъсъка. Останалите пострадали са били извозени до Порто Черво, където им била оказана нужната медицинска помощ.

21-метровата луксозна яхта е била изтеглена от скалите с кораби на бреговата охрана. Води се разследване на обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.
Източник: standartnews.com

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 1 + 4 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.