Христо Терзийски: Установени са полицаите, които пребиха протестиращи, ще бъдат наказани!

by npetrov
428 views

Христо Терзийски е категоричен, че ще развива МВР към повишаване на нивото му и ще бъде строг и справедлив!
Избраха мен за министър на вътрешните работи с цел да се получи приемственост и да се продължи високото ниво на управление. Това каза в интервю Христо Терзийски.
„Не успяхме да се видим с Младен Маринов, но поддържаме всекидневно контакт, защото има задачи, на които той е дал приоритет и аз трябва да продължа по същия начин. Най-важни са за нас полицаите“, сподели в ефир Терзийкски.
По отношение на полицейското насилие на протестите Христо Терзийски разкри, че виновниците са вече ясни.
„Проверките, направени от СДВР, са три по три случая. Две от тях продължават и до момента. Едната е за случая от Министерски съвет, но няма да разкривам засега персонално имена. Установени са четирима служители. От тях единият е на по-висока позиция, а другите са на изпълнителни функции.“
„Служителят от по-високото ниво ще бъде наказан с моя заповед. Всички материали са в прокуратурата. Едно потърпевшо от полицейско насилие лице може да е с различни травми. Нямаме полза да потулваме подобни нарушения, защото те рушат нашия авторитет.“, каза още Христо Терзийски

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.