Христо Терзийски с последна информация за катастрофата край Лесово

by npetrov
2 889 views

Христо Терзийски с последна информация за катастрофата край Лесово
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира пред журналисти в парламента тежката катастрофа край Лесово
Той заяви, че произшествието е станало на прав участък, с добра видимост, но настилката е била мокра. Терзийски добави, че се изясняват се причините за инцидента.
Министърът на вътрешните работи потвърди информацията, че до настоящият момент загиналите са трима, а други 16 души, които са пострадали, са откарани за лечение.
Христо Терзийски коментира, че от началото на октомври времето се промени и валежите са чести. Той се обърна с призив към всички шофьори да карат особено внимателно.
„Денят също се скъсява, често има лоша видимост. Трябва да бъдем внимателни на пътя“, категоричен е вътрешният министър.
Той не потвърди появилата се информация, че шофьорът на ТИР-а, участвал в инцидента, е бил задържан, защото е заспал на волана. Терзийски добави, че предстои изясняване на всички факти около инцидента. 
По-късно днес стана ясно, че пострадалите, които са в критично състояние ще бъдат транспортирани със „Спартан“ до „Пирогов“. 
Преди броени минути стана ясно, че те остават в болницата в Ямбол, тъй като военният самолет е транспортирал единствено апаратурата, необходима за тяхното лечение.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.