Гърция с нова секира за чужденците

by npetrov
5 350 views

Новите изисквания засягат всички пристигащи
Гърция въведе нова секира за чужденците.
Хората, решили да почиват това лято в Гърция ще бъдат задължени да попълват нов формуляр. В него ще се съдържа информация за държавата, от която идват и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка. Това отбелязва електронното издание на атинския ежедневник „Kathimerini“.
Мярката е част от усилията на властите в Гърция за ограничаване на разпространението на коронавируса. От Службата за гражданска авиация (CAA) поясняват, че това се прави с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища, съобщава Нова телевизия.
Формулярът за определяне на местоположението на туристите (PLF) трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизането на чужденците в Гърция.
Той включва информация като продължителност на предишен престой в други страни.
Протокол за пристигащи по въздух:
– Пристигане в зона „Пристигащи“
– Прехвърлете се в района, където се намират проверяващите, и им покажете уникалния QR код, който всеки пътник трябва да има на мобилния си телефон или отпечатан.
– В зависимост от вашия QR код ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода.
– Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.
Протокол за пристигащи по вода:
– Пристигане на терминала.
– Ако имате кола, ще бъдете насочен към специално място.
– В зависимост от вашия QR код ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода.
– Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.
Протокол за пристигащи по сухопътна граница:
– Пристигане в зоната за проверка.
– Задължително представяне на попълнената „PLF“ форма, както и вашия QR код. Той може да бъде представен на властите от вашия мобилен телефон или на хартиен носител. Той бива издаден, след като попълните онлайн формуляра.
– В зависимост от вашия код ще ви бъде позволено да продължите или ще бъдете насочен към място за тест. Ако всичко е наред, ще ви бъдат дадени инструкции за реакция при поява на симптоми на COVID-19, докато се намирате на територията на страната.
– Ако развиете такива, сте длъжни веднага да сигнализирате на гръцката Здравна инспекция.
– Ако по време на престоя си в Гърция ще посетите няколко места, сте длъжни да попълните декларация, упоменавайки ги. Трябва да вземете предвид всички дестинации, на които ще бъдете през следващите 7 дни.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 29 − 21 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.