Горещи подробности за екшъна в Бургас

Прокуратурата задържа бегълците за до 72 часа

by iva nikolova
14 552 views

Директорът на ОДМВР Бургас излезе с информация по снощната гонка, при която бяха ранени двама полицаи и задържани двамата бегълци. Според него случаят е можел да бъде по-опасен и да са засегнати още хора и имущество предвид, че бегълците са били дрогирани.

Той излезе с подробности, че блъснатият му колега е със счупена ръка и е под домашно лечение, а простреляният полицай е възможно да е пострадал от рикошет на сачми при стрелбата по автомобила-беглец, като остава под лекарско наблюдение.

 

Ст. комисар Калоянов коментира, че след като блъскат заградилите пътя полицейски коли и побягват е организирано ново заградително мероприятие, при което е използвана лента с шипове. Именно тя спира колата, като й пука гумите, губи управление и се блъска в бордюр.

Веднага след това двамата от колата побягват, като шофьорът е заловен малко след това, а спътникът му е успял да се добере до блок в близост и да се качи на високите етажи в опит да се скрие. Там го задържат и полицаите и го отвеждат в близкото районно.

 

Прокуратурата вече е подготвила работните обвинения на задържаните, като ще бъдат внесени в съда, също предстои и искане за постоянното им задържане.

Те са известни на органите на реда с криминални регистрации и осъждания.

 

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 28 = 29

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.