Горещи новини за охраната на Иван Гешев

by npetrov
10 379 views

Случаят със Станка Марангозова е в основата на това решение
НСО вече не се грижи за сигурността на Иван Гешев. Неговата охраната е поета от Бюрото за защита на свидетелите. Промяната е в сила от 28 април 2020 г.
 БНТ съобщи, позовавайки се на информация от кабинета на главния прокуро, че близо два месеца НСО вече не отговаря за охраната на главния прокурор. 
Малко преди това стана ясно, че подполковник от НСО е задържан за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с извършване на убийства и други престъпления.
Източници на БНТ разкриха, че именно разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните по него доказателствата са довели до промяната в охраната на НСО.
Както вече стана ясно, организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО. Това е една от причините, довели до решението охраняването на главния прокурор да бъде поверено на Бюрото за защита на свидетели. Част от неговите функции е и охраняването на магистрати, чийто живот е застрашен, пише БЛИЦ.
Разследването по случая със Станка Марангозова продължава. Както вече стана ясно, мотористът, стрелял по нея, е задържан. Продължава издирването на поръчителя на фараонката. Той се издирва с червена бюлетина на Интерпол. 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 15 − = 14

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.