Горещи новини за Цветан Василев

by npetrov
4 173 views

Горещи новини за Цветан Василев
Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов заяви, че повече няма да влезе по съда по дело КТБ, освен ако клиентът му не бъде разпитан по скайп. Съдът отказа да разпита обвиняемия, който се намира в Сърбия, съобщава Канал 3, пише БЛИЦ.
По делото КТБ освен Цветан Василев, подсъдими са още 17 души. Всички те са привлечени като обвиняеми за източването на 2,5 млрд. лв. от банката и последващото им отклоняване към компании на Василев.
Именно той е сочен като лидер на организираната престъпна група. Присвояването на средствата е било под формата на банкови кредити към десетки фирми. Извършени са и престъпления по служба от длъжностни лица от БНБ.
Адвокатът на Василев днес отново отправи призив в съда клиентът му да бъде разпитан по скайп с мотива, че когато през 2019 година съдът не се произнесе.
На съдия Виржиния Петрова бе необходим почти час, за да вземе решение. Тя заяви, че не е редно разпитът на свидетеля Орлин Русев да бъде прекъснат.
Виржиния Петрова прие искът за допустим и поясни, че всеки подсъдим има право да дава обяснение по всяко време на делото, но за подобен разпит е необходима предварителна техническа подготовка.
Въпреки това тя заяви, че към настоящия момент съдът намира искането за неоснователно. Съдията добави, че съдебното следствие не се е развило в достатъчна степен за провеждането на разпит с обвиняемия.
След изказването си съдия Виржиния Петрова продължи с разпита на свидетеля Орлин Русев, който е бивш изпълнителен директор на КТБ.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 66 = 70

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.