Главният прокурор Иван Гешев откри Осмата годишна конференция на тема “Безопасна инфраструктура”, организирана от Българската браншова асоциация “Пътна безопасност”

by iva nikolova
24 289 views

Главният прокурор Иван Гешев отбеляза необходимостта от единодействие на компетентните институции посредством въвеждане на единна държавна политика, предвиждаща конкретни мерки за противодействие на тежките пътнотранспортни произшествия и намаляване на пътните нарушения. В нея ясно трябва да бъдат посочени времевите рамки, коя институция какво прави и изключително нормативно да бъдат уредени взаимодействията между тези институции.

Като втора основна насока в работата на властите в Българя, Гешев посочи нуждата от нормативни промени, спомагащи за преодоляване на законодателните празноти и недостатъци в сега действащите разпоредби по отношение санкциониране на нарушителите на пътя.

В тази връзка – комплексни изменения в административния процес и Закона за движение по пътищата с оглед упражняване на контрол над компетентните държавни институции и техните правомощия по превенция и предотвратяване на тежките пътнотранспортни произшествия.

Иван Гешев заяви, че предвид това, че институциите се занимават по-скоро с борбата помежду си, то неправителствения сектор трябва да послужи за инициатор и стимул за подобряване на това състояние.

В заключение главният прокурор подчерта, че държавните институции са призвани да служат на всеки български гражданин като осигурят необходимите условия за гарантиране на неговия живот и здраве. За да бъде постигнато това следва компетентните структури да работят съвместно в борбата с войната по пътищата.
Източник: crimesbg.com


Вижте още

2 коментари

pragmatic play септември 16, 2022 - 8:32 am

I simply couldn’t depart your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard
info a person provide in your guests? Is gonna be back frequently in order to inspect new posts

Reply
Hybearm септември 16, 2022 - 4:04 pm

fish doxycycline 100 tablets You are pregnant, plan to become pregnant or are breast feeding.

Reply

Оставете коментар

Captcha − 2 = 2

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.