Георги Илиев возил парите си в багажника, хвърлял по 50 000 марки за оркестър на нощ

by npetrov
15 408 views

Васил Илиев успял да направи около 30 милиона долара чрез ВИС преди да го убият, казва журналистката Надя Чолакова

Източник:

2015-02-15 11:58:00

Анализи

5
Прочетено: 840420
Кратка връзка

Иван Тодоров-Доктора е особен случай сред ъндърграунда у нас. Той е от типа „бяла якичка“. Лично той ми е разказал, че е дал пространни показания за връзките на мафията от началото на прехода с политици пред прокурор, но по-късно този магистрат е унищожил записа. Това разказа в интервю за Нова телевизия журналистката Надя Чолакова. Тя твърди, че неговото появяване в контрабандата е осигурено от висши служители на бившата ДС, на които е вършил работа.
Журналистката отрече разпространената напоследък версия, че Георги Илиев е поръчал да убият брат му. При случката тогава двамата е трябвало да пътуват за Молдова на мач, но изпуснали самолета и малко след това убиецът прострелва Васил.
„Георги Илиев прави собствено разследване за смъртта на брат си и когато вижда как един командос избожда очите на Васил на портрет, пребива човека от службите”, разказа още журналистката.
Според нея Васил Илиев е успешен бизнесмен в условията на прехода, а преди да бъде убит е успял да направи около 30 милиона долара. Използвал е за съветници хора като Емил Кюлев и Емил Хърсев. Докато брат му – Георги, бил човек на живота, хвърлял пачки по заведения, защото е бил наясно, че това няма да продължи дълго.
Журналистката разказа, че затова и Поли Пантев е казвал „чудя се дали аз или Георги Илиев трошим повече пари“. Георги Илиев е известен с това ,че вози парите си в багажника, хвърлял е по 50 000 марки за оркестър на една нощ.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 32 = 36

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.