„Forbes“ нареди България в престижна класация

by npetrov
8 239 views

Въпреки всичко вирусът не е изчезнал и трябва да бъдем внимателни
България намери място в класация на авторитетното списание „Forbes“.
 
Става въпрос за класация за най-сигурните държави в момента по отношение на пандемията COVID-19. В тази класация списание „Forbes“ ни нарежда на 48-о място от общо 100 държави (250 от дългия списък). На практика по този начин дава висока оценка на усилията на българските лекари.
 
 
За сравнение САЩ са след нас – на 58-о място. Русия – на 61-во. Зад нас са и цяла поредица страни-членки на ЕС. Шест на брой, информира „Монитор“.
От списанието признават, че на този етап стабилността вече е в ръцете на икономистите – първото и второто място на Швейцария и Германия се дължат на стабилните и адекватни действия за бързо задвижване на икономиките им. С други думи казано, сегашната “златна среда”, която заемаме, се дължи на бонификацията, която сме получили от бързата реакция на генерал Венцислав Мутафчийски, на неговия щаб и лекарите, с подкрепата от институциите и гражданското общество.
 
Съвсем логично е сега страните с устойчива икономика да стоят по-добре. Явно, черпейки опит от силните икономики, управляващите разширяват социалното подпомагане на още сектори и групи хора. От тяхната ефективност ще зависи как ще гледат на страната и чуждите инвеститори.
 
Безспорният извод обаче е, че „Forbes“ запушва устите на хулителите на ген. Мутафчийски, както и на малцината, но гласовити негови колеги, които се опитваха да омаловажат неговите усилия. Както се вижда от новите огнища през последните дни, вирусът не изчезва и всички трябва да сме предпазливи.
 
Щабът не е разпуснат. Но нека проявим разум, да не дърпаме дявола за опашката.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 20 + = 22

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.