Фелдшерът с COVID-19 се самолекувал с чай и аспирин!

by npetrov
4 494 views

Фелдшерът с коронавирус, напуснал доброволно болницата в Шумен, се самолекувал с чай и аспирин. Същото лечение препоръчвал и на свои пациенти, също заразени с COVID-19, съобщава БНТ.
Предполага се, че медикът е подценил опасността.
Областният управител на Шумен Стефан Желев обясни, че самият фелдшер не е ползвал предпазни средства. След като се разболял, в следващите си контакти предал заразата и на свои пациенти. Според Желев трябва да му се търси наказателна отговорност заради безотговорните действия.

Тестването на жителите на селата Климент, Изгрев, Тъкач и Наум продължава. Предприети са мерки за откриване на всички контактни на болните лица.
Директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов се опасява, че може да възникне проблем с персонала, който ще обслужва установените заразени. Причината по негови думи е, че в здравното заведение се работи с минимален капацитет лекари специалисти, които обслужват тези болни, тъй като за разлика от големите софийски болници болницата в Шумен не може да отдели екипи, които да се занимават само с тези пациенти.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 4 + = 13

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.