Ето кой се оказа шофьорът на мигрантите от катастрофата, ранила тежко полицай

Инцидентът се случи на магистрала Тракия преди дни

by iva nikolova
1 712 views

От Прокуратурата обявиха, че разследването на тежкия инцидент, при който полицай бе ранен тежко се поема от Следствието. Бусът, който се е врязал в полицейския автомобил е бил със софийски регистрационни номера. В него е имало 10 души нелегални мигранти.

Преследването му от полицейските екипи е започнало на магистрала Тракия и е продължило до самата катастрофа на разклона за Казичене.

За инцидента е съобщено след 6 часа сутринта. Знае се, че бусът с нелегалните мигранти е бил преследван от полицейски екипи, които поискали подкрепление. Полицейски екип с бус на Специализираните полицейски сили се разположил около мотел Ихтиман, като препречил пътя на буса-беглец. Преследваният решава да се вреже в „барикадата“ вместо да спре и при катастрофата полицаят намиращ се вътре е тежко ранен и с опасност за живота.

Има пострадали поне 5-тима от бегълците, като 4 от тях са мигранти и шофьорът, те са отведени в болница за лечение.

Шофьорът се оказва български гражданин, който е диагностициран с Остър хирургичен корем. Настанен е в хирургично отделение.

Случаят е доста идентичен с трагедията в Бургас, при която загинаха 2-ма служители на реда в опит да спрат автобус, пълен с мигранти.

Източник: dir.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 55 − = 47

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.