Ето какво се случва с Кристина, която закла невръстните си деца

by npetrov
5 029 views

 
На всяко от децата са нанесени по повече от 30 прободно-порезни наранявания
Окръжната прокуратура в Благоевград е предала на съд 32-годишната жена Кристина по обвинение за убийството на собствените й две деца.
 
Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, отбелязват от обвинението.
Обвиняемата Кристина е живяла на семейни начала с мъж в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил син. Две години по-късно на бял свят се появила и дъщеричката им.На 19 ноември 2020 г., докато била у дома с децата си, тя извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към децата и им нанесла множество силни удари с него.Пристигналият на местопроизшествието екип на Спешна помощ констатирал смъртта на двете деца.
В хода на извършените съдебномедицински експертизи по досъдебното производство е било установено, че на всяко от децата са били нанесени повече от 30 прободно-порезни наранявания. Те са били предимно по шията и гърдите.
Заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза сочи, че по време на престъпното деяние Кристина не е била в състояние на физиологичен афект.Освен това не е установено психично или друго заболяване, освен личностно разстройство – емоционално нестабилна личност. Това състояние не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс.Смята се, че не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо Кристина.
Тя е с изградена и съхранена психична годност и може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо нея може да бъде реализирана наказателна отговорност.Понастоящем Кристина е с наложена мярка за неотклонение – постоянен арест. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото, пише blitz.bg.
 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 7 + 1 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.