Ето какво е състоянието на столичанина от къмпинг „Градина“, който е заразен с коронавирус

by npetrov
5 029 views

Ето какво се случва с 41-годишния софиянец, който тръгна от София към морето с коронаовирус
Изключително лоши са новините за състоянието на един от последните регистрирани пациенти у нас с коронавирус. Вчера 41-годишен мъж от столицата е постъпил в болницата в Бургас със симптоми на новата зараза. Столичанинът бил с караваната си на къмпинг „Градина“.
 
Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров днес съобщи, цитиран от „Флагман“, че пациентът е интубиран. Състоянието му не се подобрява. Лекарите полагат необходимите грижи, но въпреки това пациентът остава в тежко състояние.
 
На 6 юли софиянецът пристигнал на Кайт къмпинг „Градина“. Вчера състоянието му се влошило. Болният е с установена двустранна бронхопневмония. Вчера бе настанен в Реанимацията. Но днес той вече е бил поставен на апаратно дишане.
 
Припомняме, че мъжът тръгнал към морето с вече проявени симптоми на заразата. Той решил да се лекува „на слънце“, считайки че така ще се възстанови по-бързо. Вероятно той е помислил, че просто е настинал.
 
Кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви, че са проследени всички лица, с които той е имал контакт. Те са двама души. Единият от тях е от Созопол. И двамата са под карантина. Състоянието им се следи за проява на симптоми на коронавирус.
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 1 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.