Елизабет Втора с извънредна заповед

by npetrov
4 815 views

Всички събития в двора са отменени
Монархът на Великобритания – кралица Елизабет Втора издаде извънредна заповед.
 
Тя бе принудена да отмени всички големи събития в Бъкингамския дворец и в замъка Уиндзор до края на годината. Причина за отмяната на всички големи събития е пандемията от новия коронавирус. Това съобщи Ройтерс.
 
На сайта на Бъкингамския дворец бе съобщено, че са били обсъдени и разгледани множество възможности за безопасно организиране на събитията според мерките, наложени в страната. Става дума за събития като организирането на церемония по връчване на орден от представител на кралското семейство например.
 
„За жалост заради големия брой гости и удостоени с награди, не е възможно да се намери начин за безопасно провеждане на тези събития при настоящите обстоятелства“, се посочва в съобщението.
 
Кралица Елизабет Втора, която е на 94 години, планира да се върне в замъка Уиндзор този месец. Тя ще използва Бъкингамския дворец само за срещи и ангажименти с ограничен брой хора, според предписанията на правителството.
 
Елизабет Втора бе принудена да отмени няколко събития тази година заради коронавируса. Сред тях бе и традиционното церемониално отбелязване на рождения й ден през април. 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 88 − 82 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.