Елена Гунчева: Задават се избори до пълното изхабяване на хората

Категорична е, че страната ни трябва да се ръководи от интересите си

by iva nikolova
10 700 views

Това, което притеснява Елена Гунчева в идващата есен са предстоящите избори. Твърди, че е лесно да се каже „Избори до дупка“. Но за съжаление ние минахме и през това – „след три пъти избори през миналата година, стигнахме до дупка – ПП“, заявява тя.
И изглежда сега всичко това ще се повтори до пълно изхабяване на хората. А в същото време идващата зима ще е много трудна и проблемна, предвид галопиращата информация и международната обстановка.

Предвид факта, че все по-малко хора ще упражняват правото си на глас и съответно представителността в парламента ще е по-малка – властта донякъде ще е нелегитимна в очите на обществото.

Перспективата според нея е следната: ГЕРБ ще са първа политическа сила, а ПП – втори или трети. Що се отнася до ДПС, то те си имат свой електорат. А БСП, „Възраждане“, ДБ и ИТН ще са на ръба. Евентуално и проектът на Стефан Янев. Както става ясно никой няма да има мнозинство за съставяне на самостоятелно правителство и това отново ще ни доведе до „нищото“. „Е, докога така“, пита Елена Гунчева.

На въпроса дали вярва в конспиративните теории за света и бъдещето на човечеството посочва, че като юрист предпочита да държи разсъжденията си „в границата на планетата майка“. В този ред на мисли, преди да си състави каквото и да било мнение, предпочита да види доказателства. Съмнява се в някои неща, но поради липсата на доказателства не може да прави генерални заключения. Що се отнася до бъдещето на човечеството, категорична е, че то ще е такова, каквото си го направим.

Категорична е, че Москва няма отношение към бъдещето на България. В този ред на мисли припомня, че международните отношения, освен на приятелство, са отношения на интереси и взаимноизгодно сътрудничество. И поради тази причина смята, че би било добре да имаме по-добри отношения с Русия.

Категорична е, че ако се набутаме в тази война, то виновниците трябва да се търсят в Министерски съвет, а не сред народа.
За опустошителното мълчание на българския народ, Елена Гунчева твърди, че за съжаление хората вдигат много шум за малките неща, а мълчат за големите. Това се дължи на факта, че хората са объркани, страх ги е и нямат представа за реалността.

Категорично отказва да коментира Путин и Байдън, заявявайки, че те са си проблеми на техните народи, а не на България. Не отрича обаче, че Русия е велика сила и България трябва да поддържа баланс между нея и САЩ, но в същото време да си гледаме интересите.

Все още не може да каже със сигурност дали би участвала в нова партия или нови избори. Първата й задача е да възстанови здравето си. А и освен това разочарованието се нуждае от време, за да отмине, така че в момента й е трудно да повярва на нова партия или лидер. Но пък никога не се знае, животът е пълен с изненади.
Източник: Уикенд

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 34 − = 31

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.