Експерт разкри защо е по-добре да прекараме Ковид-19 сега!

by npetrov
4 922 views

По-безопасно било да прекараме Ковид-19 сега, а не през зимата!
 
 
Броят на заразените с Ковид-19 не само у нас, но и в световен мащаб, продължава да расте. Това обаче е добра новина, твърдят учените. Които са категорични, че е далеч по-добре да се заразим с коронавируса сега, отколкото през есента и зимата.
 
Мнението е на членовете на правителствения научен екип в Хърватия. Според хърватския учен и член на правителствения научен съвет по коронавирус Гордан Лауц вирусите са два вида – летни и зимни. Като по-леката форма на преболедуване определено е през топлите месеци.
 
Експертът твърди, че през лятото симптомите на Ковид-19 са много по-леки при доста хора, но когато се застуди, вирусът става няколко пъти по-опасен. Той атакува белите дробове и може да убива. „В края на октомври при нас ще се върне по-тежката форма на коронавируса и не бива да я игнорираме. Но и не може да чакаме трудната форма и едва тогава да действаме отговорно“, предупреждава Лауц.
 
И отново повтаря, че е далеч по-добре вирусът да се преболедува сега, отколкото по-късно. 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 60 = 61

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.