Двойният убиец от „Соло“ избяга заради съдия Ченалова

Съдия Румяна Ченалова пусна двойния убиец Илиян Тодоров

by Станимир Тeнев
8 239 views

Сагата с вулгарския убиец от Борисовата градина Йоан Матев много прилича на случая с изчезването на Илиян Тодоров, който през 2009 г. уби двама младежи и рани трети пред нощното заведение „Соло“ в София. Илиян Тодоров изчезна от страната в края на 2011 г., след като съдебният състав, председателстван от Румяна Ченалова скандално сне обвиненията срещу него.

С издаването на тази оправдателна присъда Илиян Тодоров доби възможност да духне от България в момент, когато делото му се гледа между двете съдебни инстанции. По късно той получи доживотен затвор за хладнокръвното убийство на двама младежи, но вече 11 години касапинът от Перник не може да бъде намерен и вкаран в пандиза. Издирването му става с червена бюлетина на Интерпол, но засега е безрезултатно.

Години по-късно съдия Румяна Ченалова бе изхвърлена от съдебната система. Мотивита за това бяха, че с бездействието си е осигурила бягството на убиеца от Перник.

На процеса срещу Тодоров дадоха показания двама свидетели, които са видели ножа в ръцете му. Това обаче не възпрепятства Ченалова да го оневини. Веднага след нейното съдебно решение тя бе заподозряна в корупция. А Тодоров, който е син на високопоставен функционер от БСП от Перник, изчезна от страната. Оттогава дирите му се губят.

Източник: „Уикенд“

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 81 + = 90

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.