Доживотен затвор за бащата, убил 5-годишния си син в Габрово

by npetrov
5 457 views

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес, 19 юни, петчленен състав на Окръжен съд – Габрово осъди мъж от Габрово на доживотен затвор за убийството на малолетния му син.

Източник:

2020-06-19 19:56:00

Анализи

0
Прочетено: 68544
Кратка връзка

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес, 19 юни, петчленен състав на Окръжен съд – Габрово осъди мъж от Габрово на доживотен затвор за убийството на малолетния му син.
Съдът призна Д.Б. за виновен в това, че на 3 юли миналата година, около 4,00 ч., на околовръстния път край Габрово, при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетния си рожден син, който се намирал в безпомощно състояние, като извършил деянието предумишлено.
Видно от доказателствата по делото момченцето е хвърлено от мост с височина 30,5 метра, изграден над река Янтра, в района на Пречиствателна станция за отпадни води.
За извършеното престъпление Д.Б. бе осъден на доживотен затвор. Съдът го призна за невинен в това да е извършил горепосоченото деяние по особено мъчителен за убитото дете начин по смисъла на чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. второ от НК, поради което го оправдава в тази част на повдигнатото му обвинение.
Съдът постанови още Д.Б. да заплати на майката на починалото дете, конституирана като граждански ищец и частен обвинител в процеса, обезщетение за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново
Производството пред Окръжен съд – Габрово протече по реда на съкратеното съдебно следствие по чл.371 т.1 от НПК, като подсъдимият и неговият защитник, както и процесуалният представител на гражданската ищца и частен обвинител изразиха съгласие да не се провежда разпит на всички свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 16 − = 11

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.