ДАНС и Митници разбиха цех за нелегален алкохол

by npetrov
8 132 views

В София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, имитиращ известни марки.

Източник:

2015-01-26 15:04:00

Крими

0
Прочетено: 176652
Кратка връзка

ДАНС в сътрудничество със служители на Агенция „Митници”, проведоха операция за пресичане на незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол на територията на София.
В строяща се къща на територията на София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, имитиращ известни марки. В помещенията са открити и иззети: самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки;чувал, пълен с капачки; пистолет за горещ въздух; дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 бр. туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%; 8 бр. пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 бр. фалшиви бандероли; готова продукция 39 бр. бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи; 30 бр. празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 бр. празни пластмасови туби от по 10 литра.
От Агенция „Митници” са извършили замерване на алкохолния градус на спирта. В процес на производство са задържани за срок до 24 часа три лица – български граждани.Самоличността им е установена.
 
Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща в двоен размер стойността на незаплатения акциз.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 39 − = 37

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.