Чудо! 75-годишната леля Здравка пребори коронавируса!

by npetrov
5 457 views

75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютния рекордьор сред болните от Ковид19. Престоят й в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане.

И беше спасена! Изписаха я днес (28.05.2020) в добро състояние, съобщават от болницата.

Зад този невероятен успех, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова – Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница „Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо.“ сподели тя на раздяла!

Снимка: 

УМБАЛ Св. Анна – София

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 97 − = 88

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.