Четирима въоръжени с маски и автомати обраха в 8 ч. сутринта инкасото на „Вип Секюрити“ от банкоматите на ОББ и Пощенска банка в подземията на Ринг Мол

Криминалисти твърдят, че сумата може да е над 200 хил. лв.

by iva nikolova
9 951 views

Четирима въоръжени до зъби главорези с тъмни дрехи, ръкавици и маски обраха инкасото на „Вип Секюрити“, което е трябвало да зареди с пари ОББ и „Пощенска банка“ в 8 ч. тази сутрин в Ринг Мол. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния търговски център, за да зареди банкоматите.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че пред инкасото е застанал автомобил, който е препречил движението. Тогава са излезли няколко въоръжени лица.

Заплахата към шофьора и охранителя на „Вип Секюрити“ е била: „Излизайте! На земята!“. На охранителя са сложени белезници, а шофьорът на автомобила е ударен, но не е нещо сериозно, посочиха още от прокуратурата.

Нападателите са отворили автомобила и са започнали да товарят парите, предназначени за банкоматите на ОББ и „Пощенска банка“ в другата кола. По всяка вероятност сумата е сериозна. След като са преместили касетите, нападателите са се качили в два автомобила с украинска регистрация.

След обира колите на похитителите са били запалени в кв. „Кръстова Вада“. Опожарените автомобили също са с украински номера, което потвърждава връзката между двете престъпления. Извършителите вероятно са знаели предварително маршрута на „Вип Секюрити“ и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Взети са всички пари от автомобила.

Има записи от видеокамерите в „Ринг Мол“, които все още не са прегледани обстойно, допълват криминалисти.
Източник: crimesbg.com

Вижте още

1 коментар

DeathDay Cd Rom ноември 16, 2022 - 4:11 pm

Yоu օught tߋ be a part of a contest for one of the
greatest websites on the internet. I most certainly
will highly recommеnd this website!

Reply

Оставете коментар

Captcha − 1 = 4

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.