Червен министър изловен да преговаря за „почерпка“

Скандалът принуждава Корнелия Нинова да се обвърже още по-тясно с „Продължаваме промяната“

by Станимир Тeнев
10 272 views

Министър от БСП от сваленото вече правителство на Кирил Петков е изловен да обсъжда получаването на „почерпка“ от известен бизнесмен. Червеният управник, чието име изданието спестява, е закачен случайно от службите, които разследват далавера с обществени поръчки на предишното редовно правителство.

Главният участник в усвояването на милионите е поставен под контрол. Докато подслушват телефона му, службите засичат разговор с негов служител, в който се споменава плащане към човек от сегашното правителство. Стартиралата разработка бързо изяснява, че пробивът е на възможно най-високо ниво. Антимафиотите дори успяват да документират среща между посредника и самия министър. На нея с доста недомлъвки се обсъждат числа с 6 нули в замяна на съдействие да не се рови около предишни договори за обществени поръчки и тяхното реално изпълнение. Червеният кадър споделил, че е склонен да се замисли по темата, но официалният си отговор щял да даде по-нататък.

Нинова била уведомена за издънката на своя министър

При подобна ситуация ченгетата са длъжни моментално да докладват на началниците, а оттам информацията да стигне и до прокуратурата. При препредаването на данните за корупционната афера някъде става гаф, подозират нашите източници, защото министърът изведнъж спира контактите си с посредника. По същото време за скандала е уведомена Корнелия Нинова. От „Продължаваме промяната“ намекнали на червената лидерка, че скандалът няма да се раздуха, ако тя гласува лоялно на искания вот на недоверие – уговорка, която тя спази перфектно.

Източник: „Уикенд“

Вижте още

1 коментар

Оставете коментар

Captcha 14 − 12 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.