Братя Галеви напуснали България в ковчези

by npetrov
6 848 views

Братя Галеви са избягали от България благодарение на два чужди смъртни акта. Издирваните с червена бюлетина от Интерпол Пламен Галев и Ангел Христов са се качили на самолет, излитащ за Турция, в ковчези, твърди вестник „Всеки ден“, позовавайки се на свои източници от подземния свят. Това бил единственият начин мафиотите да се изпарят от страната ни незабелязано.
Дупнишките престъпници сами са си уредили два истински смъртни акта на турски граждани и са отлетели като трупове за южната ни съседка. Те са намерили бедните семейства на починалите и са поели разходите по погребението им, а освен това са дали по 2 бона на роднините им, за да забравят за случая и да си затварят устата, разказва сензационно източникът на вестника.
Братята са платили за специален самолет над 30 000 лева – по 15 бона за всеки от тях. Те са проучили кои авиокомпании пренасят тленни останки, защото не всички го правят. След това са се свързали с компания, която поела обработката на „товарите“ и оказала пълно съдействие с административните процедури за „покойниците“ – смъртен акт, медицински сертификат, че тялото не представлява опасност за зараза, и съответните разрешителни и документи.
Босовете избрали ковчези, които са били отворени, а вътрешният (херметичен) ковчег е със стъклен капак, през който може да се вижда. Те са направени специално за покойници, които ще летят със самолет.
В измамата са участвали и корумпирани лекари и мастита погребална агенция. Докторите са издали документите, без да са установили причините за смъртта и дори да са видели починалите. За тази „услуга“ погребалните агенции им плащат на ръка. С подобни документи освен бягство може да се прикрие убийство или престъпник да смени самоличността си, издават вещи полицаи.
Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от май 2012 г. Двамата избягаха веднага след като на 3 май същата година Върховният касационен съд на Република България потвърди окончателно ефективните им присъди. Те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване.
Галев бе осъден на 5 години лишаване от свобода, а Христов – на 4. Интересното е, че само няколко месеца преди това вестник „Всеки ден“ предупреди какво ще се случи. „Галеви бягат от България с 40 милиона“, разкри вестника ни на 1 страница още през лятото на 2011 г. В материала писахме, че Галеви обсъждат варианта да духнат от страната ни. Уви, никой не взе под внимание разследването на медията ни.
През юни 2012 г. Интерпол официално обяви за издирване дупнишките бизнесмени, които изчезнаха, след като чуха присъдите си. Днес двамата се радват на свободата и милионите си, които са в офшорни фирми на Сейшелските острови.
След слизането си от самолета на турска авиолиния като „покойници“ тандемът е отпрашил за няколко месеца за ЮАР, минали са през остров Мадагаскар, както и през Тунис. След това са се отправили към друг континент – Азия. Там са погостували на Таки в Дубай, но когато опасността от залавянето им станала голяма, Галеви са се чупили и от там. Не е известна последната дестинация на Пламен и Ангел.
Често сменят убежището си
Хора от ъндърграунда издават пред вестника, че топ мафиотите, които в момента се подвизават с фалшива самоличност, често сменят убежищата си, за да не бъдат заловени. Менте паспортите им позволяват на всеки три месеца да търсят нова държава, в която да живеят и да са няколко крачки преди Интерпол. Доказано е, че Галеви за кратко са били дори в Чехия, където се укривали в манастир. Има данни, че са били и при Веска Меджидиева в ЮАР.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 56 − 48 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.