Братя Галеви мъстят за смъртта на Отвертката

by npetrov
6 527 views

Издирваните Братя Галеви са „поръчали“ убийците на своя бодигард Николай Радев – Отвертката. Това сензационно сподели криминалистът от Дупница Веселин Б., до когото е достигнала информация, че здрави момчета от средите на Пламен Галев и Ангел Христов готвят кърваво отмъщение срещу  известната в града фамилия Карастоянови.
27-годишният Радев, сочен като бияч на бандата дупнишките бососве, бе наръган на 11 март 2014 г. в „Колата“, местна кръчма със съмнителна  слава. Охранителят бе нападнат и прободен няколко пъти смъртоносно с остър предмет. Извършителите на нападанието са трима мъже от рода Карастоянови.
Красивата Владимира, внучка на стоматолога Владимир Карастоянов, стои в основата на кървавата свада. Момичето се оплакало баща си Николай, че е обект на настойчиво и нежелано ухажване от страна  на Отвертката. Вбесеният родител, брат му Иван и баща им нахлули в „Колата“ и се нахвърлили върху Радев.
В мелето последният бил намушкан няколко пъти с остър предмет. Карастоянови отичат те да са ръгали Отвертката, като според тях той при паднето си сам се нанизал на счупени стъкла от строшена витрина на заведението.
Според разследващи това не отговаря на истината, туй като Отвертката е бил наръган с нож, отвертка или шило именно от защитаващите честта на Владимира нейни близки. На записа от охранителната камера, се вижда как Иван Карастоянов излиза от заведението непосредствено след мелето, а в ръката му блести острие, което и до момента не е открито.
Тримата Карастоянови бяха задържани и обвинени за убийството на гарда на Галеви. В последствие бяха освободени под гаранция и срещу подписка. Заради забавянена комплексната експертиза, която се прави в Националния институт по криминалистика и криминология на МВР, обвинителният акт срещу тях все още не е внесен в съда.
 
В града се говори, че биячите гравитиращи около Пламен Галев и Ангел Христов – Геле са решили да раздадат собственоръчно правосъдие срещу убийците на Отвертката. „За целта обаче им е нужно изричното позволение на босовете, а такова вече и получено“, твурдят запознати със ситуацията. Според данните от няколко дни МВР е поставило дома на известната фамилия Карастоянови под наблюдение, за да се избегне и най-малката вероятност за „мокра поръчка“ преди старта на делото, който се чака през февруари 2015 г.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 16 + = 26

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.