Братовчед на Жоро Шопа се измъкна от обвинението за 365 кг кокаин

Заловената пратка кокаин в „Студентски град“ генерира една единствена присъда, и то минимална – 5-годишна

by Станимир Тeнев
8 667 views

Едно единствено наказание наложи Софийският градски съд след хванатата дрога в „Студентски град“ за 80 млн. лева.

Единствено 32-годишният Николай Петров изгоря с присъда след заловената пратка кокаин. При спецакцията преди 2 години в „Студентски град“ бе открита рекордна претка – цели 365 кг кокаин, натъпкани в трикрилен гардероб в студентска квартира.

Петров получи 5 години затвор, но вероятно ще лежи само три от тях, тъй като вече е прекарал в ареста 24 месеца от задържането си. Не става ясно обаче защо съдът напълно оправда братовчеда на Жоро Шопа – Манол Николов-Куция, за когото се смяташе, че стои на върха в йерархията на организираната престъпна група за трафик на колумбийска дрога. Официалният мотив е липсата на доказателства.

Жоро Шопа е сочен за дясна ръка на Брендо

Според полицейски източници разследването било стопирано от най-високо ниво, за да не попадне Куция зад решетките. Манол Николов се счита за дясната ръка не на кой да е, а на самия Кокаинов крал Брендо. Разследващите така и не се постараха да открият сериозни доказателства за съпричастност на Николов към канала за дрога. Самият наркотик е пристигнал от Южна Америка и през Гърция се е озовал у нас. В този познат път на дрогата, разбира се, прозира дългата ръка на Брендо.

Източник: „Уикенд“

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.