Борисов: Решението за край на брифингите не е мое! Имаше спор между Мутафчийски и Кунчев

by npetrov
1 819 views

Премиерът Борисов разкри напрежението, породило се между ген. Мутафчийски и колегата му от Щаба доц. д-р Ангел Кунчев. Причината за това е, че Кунчев настоява за разхлабване на мерките, а генералът е категорично против.
 
„Кунчев иска да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Двамата един час се караха по въпроса. Затова събирам правителството, за да преценим кое ще даде малко приходи в хазната.
 
Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки – това със сигурност ще го пуснем, защото не би застрашило здравето на хората“, заяви Борисов.
 
И допълни, че министър Горанов пък предлага да се отворят заведенията на открито като клиентите стоят по двама или семейство на една маса, а самите маси са разредени.Лидерът на ГЕРБ се подразни на въпрос на журналист дали между него и Мутафчийски има напрежение. Категорично отрече това да е истина.
 
„Какво напрежение да има между мен и него. Той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ – ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате? Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба“, заяви Борисов.
 
Решението за спирането на ежедневните брифинги е дошло лично от шефа на ВМА, който от две седмици молил премиера за това. Пресконференциите ще бъдат раздени до една или две седмично, но работата на самия Щаб остава и тя е денонощна. „Много хора идват тук да се заяждат с тях. „Умолявам ви, това да го прекратите и да работя по друг начин“, такъв SMS ми прати Мутафчийски. Един от най-добрите ми приятели SMS написа заглавие „Убиха генерала“! Какво е това? Щабът работи на пълни обороти“, не скри възмушението си от изопачаването на фактите Борисов.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.