Бивш полицейски шеф направи брутални разкрития за вчерашния въоръжен грабеж

by npetrov
5 778 views

 
Процесът на пренасяне на пари е бил сериозно подценен
 
Бивш полицейски шеф извади на показ брутални разкрития за вчерашния въоръжен грабеж в столицата.
 
Екс директорът на СДВР Валери Йорданов заяви категорично в ефира на Нова тв, че наличието на такива пари ясно говори, че по всяка вероятност в обира е замесен вътрешен човек.
Той направи този извод предвид факта, че при наличието на доста пари е нужно много по-сериозно наблюдение и подготовка.
 
Йорданов определи нападението като шокиращо и допълни, че откраднатата сума не е огромна за един по-сериозен бизнес.
Не е изключено въоръженият грабеж да е удар на организирана група и да няма замесено вътрешно лице. Така или иначе обаче извършителите са били наясно, че обектът работи само с пари в брой, които се изнасят.
 
Всеки може да стои зад въпросния удар след известно наблюдение на обекта.
Фактът, че самият обир е извършен от четирима души идва да рече, че е имало поне още 1-2 помагачи. Те по всяка вероятност са били натоварени със задачата да наблюдават, а след това да унищожат автомобила, посочва Йорданов.
Той подчертава, че в случая не може да се говори за голяма сума пари и предполага, че пътят на откраднатата сума е една хубава почивка.
 
В заключение Йорданов посочи, че при всички случаи процесът по пренасянето на парите е бил сериозно подценен. В този ред на мисли той апелира за повече внимание в тази насока.
Източник: blitz.bg
 
 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 78 = 79

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.