Бивш министър е участвал в организираната схема за внос на незаконен боклук от самото й начало

by npetrov
4 708 views

Бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков е участвал в организираната престъпна група за внос на незаконен боклук у нас още от самото създаване на групата през 2014 г.

Източник:

2020-06-09 16:02:00

Анализи

1
Прочетено: 75474
Кратка връзка

Бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков е участвал в организираната престъпна група за внос на незаконен боклук у нас още от самото създаване на групата през 2014 г.
Това стана ясно от думите на прокурорите по делото, които разкриха пред медиите, че събирането на доказателства продължава, както и техният анализ. ,,Все още продължаваме да разкриваме други участници на организираната престъпна група, която е действала от 2014 до 2020 г. Но дайте ни възможност да съберем още доказателства, защото схемата е била особено сложна.
Огромен е обемът от доказателства, трябва ни много време, за да го анализираме“, заявиха от обвинението. Атанас Бобоков и още четирима обвиняеми ще бъдат доведени в Апелативния специализиран наказателен съд, за да присъстват на делото за определяне на мярка за неотклонение.  В началото на заседанието те се включиха по видео връзка от ареста на „Г. М. Димитров“ и „Майор Векилски“, но изразиха желание да бъдат лично в съдебната зала. 
Извън залата прокурор Генка Брезашка обясни, че групата с членове братя Бобокови, Красимир Живков и още четирима е действала от 2014 до 2020 г. По делото е разпитан зам. министърът на околната среда Николай Кънчев. Прокуратирата представи още три тома нови доказателства. Това са разпити на бившия управител при братя Бобокови – Васил Богданов и още двама свидетели.
От прокуратурата посочиха още, че ако Красимир Живков бъде освободен от ареста, не е изключено той да повлия на свидетели по бъдещето дело срещу него. Припомняме, Живков се сдоби с обвинение за аферта с италианския боклук. Той бе арестуван след акция на ДАНС и прокуратурата. Акцията започна в дома му в Ботевград на 28 май, когато бяха претърсени над 40 адреса и иззети множество документи.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 62 − = 57

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.