Бандата на Илиян Истимарото пере милиони със сделки с имоти

Илиян Стефанов-Истимарото и аверът му Тодор Шопов-Мъжкия осветляват парите от контрабанда с шопинг на апартаменти по 4000 евро квадрата

by Станимир Тeнев
8 881 views

Двама от най-върлите контрабандисти на цигари у нас, може да се каже и в Европа – Илиян Стефанов-Истимарото и Тодор Шопов-Мъжкия, изпират милиони евро с купуването на апартаменти лукс – разкрива пред изданието източник от специалните служби.

Тандемът ръководи нелегални цехове не само у нас, но и в Испания и Белгия. Стефанов и Шопов са сключили няколко имотни сделки за апартаменти на софийския бул. „България“. В тузарската кооперация двамата контрабандисти са напазарували огромни мезонети на цена, която гонят имоти в центъра на френската столица Париж – 4000 евро на квадрат. Иначе топконтрабандистите се фукат с яхти за по над 1 млн. евро, които стоят на док в Истанбул.

В престъпната група на Истимарото и Мъжкия имало стройна организация – Шопов се занимавал с набирането на майстори за цигарените машини и консумативите за тях, а Стефанов отговарял за пласмента на цигарите менте.

Истимарото (вдясно) има яхта за над 1 млн. евро

Не само наши, но и чужди спецслужби наблюдавали престъпната дейност на тандема, но така и не събирали достатъчно доказателства като основания за задържането им. Истимарото и Мъжкия били изключително комбинативни и избягвали всякаква публичност. Разбойниците се срещали в селото на Мъжкия – пловдивското Марково, където Шопов имал палат.

Източник: „Уикенд“

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.