„Ауди“-то използвано за убийството на Димитър Стоянов-Лудия откраднато преди месец

by npetrov
3 852 views

Убийството на ММА боеца от Пловдив Димитър Стоянов-Лудия е било планирано повече от месец твърдят разследващи. Тогава е откраднато и луксозното „Ауди“ А4,  което е използвано от килъра.
Те предполагат, че участниците в покушението са били поне двама. Докато единият физическият извършител на разстрела, другият е полял купето на возилото със запалителна течност и е го е подпалил с цел унищожаване на уликите. Днес по обяд започна втори оглед на местопропрестъплението.
Митьо Лудия беше застрелян пред входа на кооперацията в която живее съ семейството си в парк Лаута в снощи около 19:30 ч. Днес кървавите петна все още си личаха, а жилищната сграда продължава за опасна с полицейски ленти. Допускат се само живеещите на адреса.
Според съседи малко преди пристигането на оперативно-разследващата група, съпругата на Стоянова – фотомоделът Роси Черногорова, влязла във входа си с качулка на главата придружена от полицаи.
Съкооператори на почерненото семейство са категорични, че  тя не може да излезе от шока от случилото се, както и че убитият бил грижовен баща и предан съпруг. Двамата имат син и дъщеря – Атанас и Даяна на 5.5 и 4 години. Съседите не вярват, че любовна афера е в основата на  разстрела.
„Работим по всички версии. Проучваме целия живот на Стоянов – с какво се е занимавал, кой са приятелите и враговете му”, каза шефът на криминална полиция в Пловдив комисар Николай Кирков. По думите му няма сведения жертвата да е била заплашвана.
Проверяват се и слуховете, че Митьо Лудия е давал пари срещу висока лихва. Потвърдено е, че убитият е въртял заложна къща, както и че има вероятност да е убит от длъжник, който не е могъл да върне взетата сума. Другата хипотеза е, че зад покушението стоят хора от подземния свят, с които е поддържал отношения.
 
От полицията съобщиха, че Стоянов има стари криминални прояви, но отказаха да конкретизират за какво са били. Във фаталната вечер майсторът по бойните изкуства се е връщал от среща, която е имал извън комплекса. Същият ден сутринта е тренирал фитнес заедно с жена си, в известен клуб в Пловдив.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 60 = 69

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.