Арестуваха ЖП шеф с огромен подкуп

by npetrov
5 885 views

Полученият подкуп е открит при задържането на М.Й.
Шефът на сръбската железопътна инфраструктура, както и още трима души, са били задържани за приемане и даване на подкупи при отчуждаване на земи, съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович, предаде агенция „Бета“.
 
 
Директорът на „Железопътна инфраструктура на Сърбия“ М. Й., (роден 1961), идентифициран от сръбски медии като Миролюб Йевтич, е заподозрян за приемане на подкуп от 10 000 евро.
 
Той е получил парите в помещения на държавната компания от посредник – член на Надзорния съвет на компанията „Ратко Митрович“ от Нови Сад с инициали Д.Б. (роден 1970 г.), който също е арестуван. Полученият подкуп е открит при задържането на М.Й.
 
Той бил отплата за корупционни действия при отчуждаване на земи по планирано трасе за скоростна железопътна линия. Министър Стефанович каза, че има съмнения, че тази сума от 10 000 евро е само един от траншовете.
 
Другите двама задържани са адвокати с инициали З. К. и В. К. Те са заподозрени, че са давали подкуп по договорка с Йевтич, за да фактурират по-скъпо услугите си и след това да си разделят част от получените за тях. Всички задържани са оставени в ареста за 48 часа, след което се очаква техният случай да бъде поет от прокуратурата за организираната престъпност.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 7 = 3

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.